Stiri/Blog

Stiri/Blog

Jan 4, 2017

Cum se demonteaza bateria de la chiuveta din baie


Dupa aproximativ doi ani de la montarea unei baterii la chiuveta din baie apare o problema foarte des intalnita la una din piesele care se schimba cel mai des si anume, racordul flexibil de alimentare cu apa (sau intreaga baterie). Acest racord se deterioreaza in timp si trebuie schimbat, asta din cauza cauciucului destul de subtire care imbatraneste si la un moment dat plesneste.

In procesul de schimbre a racordului de alimentare cu apa primul pas pe care trebuie sa il faceti este intreruperea alimentarii cu apa a chiuvetei.

Dupa ce ati oprit alimentarea cu apa trecem la desfacerea piulitei racordului deteriorat (in principiu vor trebui desfacute amandoua racordurile, chiar daca unul nu este deteriorat).

In partea superioara (de sus) trebuie desfacute suruburile care tin bateria fixata de chiuveta. Acestea se pot demonta cu un patent (daca nu este suficient spatiu) sau cu o cheie fixa. In acest moment, dupa ce ati desfacut suruburile puteti demonta foarte usor bateria din partea de sus a chiuvetei.

In situatia in care doriti sa inlocuiti doar racordul flexbil, acesta se va demonta si apoi inlocui cu cel nou direct in baterie. Daca doriti sa inlocuiti toata bateria curatati foarte bine chiuveta in locul in care se va monta noua baterie, astfel incat sa nu mai fie depuneri de calcar sau alte tipuri de resturi, asta pentru ca garnitura noii baterii sa faca o aderenta cat mai buna cu chiuveta.